Следобед  Пловдивският  Окръжен съд ще се произнесе по искането на

...
Следобед  Пловдивският  Окръжен съд ще се произнесе по искането на
Коментари Харесай

Гледат мерките на притежателите на радиоактивния америций

Следобед  Пловдивският  Окръжен съд ще се произнесе по настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане в ареста на арестуваните с огромно количество от рисковия радиоактивен детайл америций. При взаимна акция на няколко специфични служби преди дни на четири адреса в Пловдивско бяха открити общо 80 плочки америций.
 
Първоначално бяха арестувани двама души, а през вчерашния ден стана ясно, че е задържан и трети човек. Вътрешният министър Атанас Илков разгласи, че няма нови открити количества от радиоактивния детайл, а интервенцията е предотвратила договорка с откритите количества.
 
" В момента, в който ние получихме информация, че те имат и съхраняват такова рисково вещество, те бяха непрестанно под наш надзор, тъй че нямаше по какъв начин да допуснем от това количество, което задържахме, част от него да бъде изнесено и осъществено някъде в друга посока ", описа министърът. Той обаче отхвърли да разяснява дали  заловените  мъже са хванати в миг на договорка.
 
" Не бих си разрешил да разясня сходни обстоятелства и условия, тъй като нямаме позволение от наблюдаващия прокурор и не следва да излагаме на риск по-нататъшните наши дейности ", изясни Атанас Илков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР